DİKA Desteğiyle Kurulan Tekstil Atölyesi: Öğrenciler Mezun Olmadan İstihdam Ediliyor
[cmsmasters_row data_shortcode_id="onyjcjkioa" data_padding_bottom_mobile_v="0" data_padding_top_mobile_v="0" data_padding_bottom_mobile_h="0" data_padding_top_mobile_h="0" data_padding_bottom_tablet="0" data_padding_top_tablet="0" data_padding_bottom_laptop="0" data_padding_top_laptop="0" data_padding_bottom_large="0" data_padding_top_large="0" data_padding_bottom="50" data_padding_top="0" data_bg_parallax_ratio="0.5" data_bg_size="cover" data_bg_attachment="scroll" data_bg_repeat="no-repeat" data_bg_position="top center" data_color="default" data_bot_style="default" data_top_style="default" data_padding_right="3" data_padding_left="3" data_width="boxed"][cmsmasters_column data_width="1/1" data_shortcode_id="0z490uebjn" data_animation_delay="0" data_border_style="default" data_bg_size="cover" data_bg_attachment="scroll" data_bg_repeat="no-repeat" data_bg_position="top center"][cmsmasters_text shortcode_id="6h1t0eis2w" animation_delay="0"]
Mardin'in Dargeçit ilçesinde, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) desteğiyle kurulan ilçenin ilk tekstil atölyesi, 115 kişiye istihdam sağlayarak hem eğitim hem de meslek fırsatları sunuyor. Atölyede öğrenciler bir yandan meslek öğrenirken, bir yandan da aile bütçelerine katkı sağlıyor. Mezuniyet sonrası ise nitelikli personel olarak atölyede çalışmaya devam ediyorlar.
Tekstil Firması Sahibi Eyüp Dağ'dan Destek Mesajı
Fabrikanın kurulumunda emeği geçenlere teşekkür eden Tekstil Firması Sahibi Eyüp Dağ, atölyede mesleki eğitim öğrencilerine de imkan sağlandığını belirterek, "Şu anda 150 personelimiz var ve mesleki eğitim öğrencilerine eğitim veriyoruz. Usta üreticilerimiz, öğrencilere dikiş öğretmek için özel bir makine bandı kurdu. Öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz," dedi.
Öğrenciler Hem Eğitim Görüyor Hem de Meslek Sahibi Oluyor
Atölyede çalışan öğrencilere seslenen Dağ, öğrencilerin eğitim alırken aynı zamanda meslek sahibi olabileceklerini vurguladı. Öğrencilerin okul eğitimlerini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın maddi desteğiyle diplomalarını aldıklarını ifade etti.
Çıraklıktan Ustalığa Yolculuk: Şakir Akbaş'ın Hikayesi
18 yıldır meslekte olan ve atölyede çalışan Şakir Akbaş, çıraklıktan başlayarak ustalığa kadar yükseldiğini anlattı. Akbaş, "Çıraklıktan başladım ve bütün makineleri öğrendikten sonra sınav sürecinde bir model kıyafet diktim. Modelin beğenilmesiyle belgemizi aldık. Bu imkanı bize sağlayan herkese minnettarım," dedi.
Geleceğin Moda Tasarımcısı: Fatma Akyol
Moda tasarım okumayı hedefleyen öğrenci Fatma Akyol, atölyede eğitim gördüğünü belirterek, "Midyat'ta çalıştıktan sonra iki yıldır bu eğitimi alıyorum. Hem çalışıp hem de okumaktan çok memnunum. Moda tasarım okumak istiyorum ve herkese tavsiye ediyorum," dedi.
DİKA desteğiyle kurulan bu atölye, öğrencilerin meslek sahibi olmasına ve istihdam edilmesine büyük katkı sağlıyor.
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]